Bittersød erfaringsnote #15

Kære mig selv

Køb aldrig nogensinde en graviditetstest i dit eget kvarter!

Kan aldrig handle i Fakta mere efter ugens ydmygende indkøbsoplevelse. Og nej, jeg er ikke gravid! Tværtimod (hvis man kan bruge det ord om den slags). Men det er musvitten. Hun behøver dog ikke tage testen, for hun ved det allerede. Det er efterhånden også lidt svært at skjule, nu hvor der er to uger, til hun forhåbentlig popper. Testen skulle derimod efter planen bruges som quizpræmie til babyshower.

Jeg ved ikke, hvorfor jeg synes, det er så pinligt og skamfuldt at købe en skide graviditetstest. Normale og mere velfungerende mennesker forbinder vel en mulig graviditet med noget positivt. Men når det lige pludselig er mig, der skal betale for sådan en fidus, bliver jeg så frygtelig bange for, at jeg ligner en type, som har knaldet vildt og voldsomt med fremmed mandsperson på Crazy Daisys bagtrappe og nu frygter for konsekvenserne af mine dybt uansvarlige, ubeskyttede og yderst perverse handlinger (jeg vil endnu en gang understrege, at det altså IKKE er det, der er sket i mit tilfælde).

Derfor skyndte jeg mig at kamuflere testen nede i kurven, inden jeg tog en ekstra tur rundt i butikken for at finde en halv flaske snaps, som jeg syntes ville være meget passende at krydre præmien med (så vinderen ligesom selv havde mulighed for at vælge mellem mulig baby eller brandert). Efter at have luntet op og ned ad gangene igen og igen med graviditetstestskyldig attitude endte jeg tilbage ved kassen, fordi jeg kom i tanke om, at det jo er der, den hårde alkohol findes (tænk, at jeg kunne glemme det). Jeg nåede dog ikke en gang at at læsse varerne på båndet, før kassepigen klaskede mig på skulderen og råbte til sin kollega i den anden ende af butikken:

‘Jeg har fundet den skyldige. Hun står hernede ved kassen!’

Panikken bredte sig som urin fra en kat. Hvordan havde hun fået øje på testen, som stadig lå så godt skjult i kurven? Hvorfor var jeg pludselig lige så skyldig, som jeg følte mig? Og er det overhovedet okay, at Fakta-medarbejderne invaderer kundernes privatliv på den måde?

Panikken blev hurtigt ført over i en gennemgribende frygt for, at jeg var blevet fanget i noget skjult kamera til en ny version af ‘Det ta’r kun 5 minutter’. Specielt da kassepigen resolut begyndte at hive varerne op ad min kurv i en vældig fart – uden at bede om min tilladelse først. Jeg turde ikke protestere, men stod helt betuttet og skammede mig, mens jeg håbede på hurtig syndsforladelse. Lige indtil det gik op for mig, hvad der egentlig skete. Kassepigen fandt nemlig frem til en spruttende colaflaske i kurven og pegede på det snaskede, brune spor, jeg havde sat i hele butikken op og ned ad gangene i min jagt på den halve flaske snaps.

‘Det ser ud til, at du er utæt,’ grinede hun højt. Alt for højt.

Jeg ville meget gerne grine med, men skammens ulidelige tyngde forhindrede det. Så i stedet luskede jeg så diskret som muligt ned og hentede en ny cola og tilbage til kassen igen-igen, hvor jeg troede, at de værste pinligheder var overstået. Men så kastede Nemesis endnu en gang en våd klud i ansigtet på mig, mens kassepigen holdt graviditetstesten op til frit skue for hele butikken og sagde: ‘Så krydser vi da bare rigtig meget fingre for et positivt resultat’.

Behøver jeg at sige, at jeg droppede at bede om den halve flaske snaps? For helvede, hvor jeg dog bare elsker mit liv!

tyskerautomat

6 kommentarer til “Bittersød erfaringsnote #15

  1. Hahaha.. Det er alt for sjovt Pia! Måske du ikke elsker dit liv i disse situationer, men det gør 😀 Er du begyndt kun at gå i Netto nu?

    1. Faktisk havde jeg også en periode, hvor jeg forsøgte at undgå Netto, fordi et vennepar havde overrasket mig ved kassen, hvor jeg stod med en graviditetstest i den ene hånd og en pakke tamponer i den anden (hvilket virker dumt, fordi man vel sjældent har brug for begge ting på en gang). Du var sjovt nok den ene halvdel af venneparret. Har aldrig fået spurgt, om I egentlig lagde mærke til, hvad jeg var i gang med at putte i indkøbsposen …

    1. Det tror jeg faktisk aldrig, jeg har købt. Ud over at jeg en gang købte en energidrik med et kondom på ved en tankstation i Tyskland. Men det var jo i et helt andet land, så selvom jeg var ved at dø af skam, kom jeg igennem episoden med livet i behold. Forleden hørte jeg om en pige, der en gang havde fået sponsoreret 3000 kondomer, som blev sendt med posten, fordi hun syntes, det var så pinligt at købe dem. 3000 alligevel …

  2. Vidste slet ikke at man kunne købe den slags i Fakta – men jeg er så sikker på at købesex aldrig bli’r populær i de butikker – er der ikke noget med at det kun tager fem minutter, men gerne vil ha’ at man bli’r lidt længere… 😉

    Du skulle ha’ haft en lillebror som Victor – kan han købe kondommer i storpak, aå kan han vel også købe graviditetstester… 🙂

    1. Ja, for første gang ærgrer jeg mig faktisk over, at jeg kun har søstre. Er dog ret overbevist om, at de alle tre ville klare sådan en købssituation med noget større ynde en mig. Til gengæld har min kollega lige tilbudt, at hun gerne vil være min personlige shopper, når det kommer til alt, hvad jeg synes er pinligt eller ubehageligt at købe. Det er alligevel lidt af et tilbud!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: