Bittersød erfaringsnote #(20)14

Kære mig selv

Næste gang du beslutter dig for at besøge Fakta på Amagerbrogade en andendagstømmermændsramt torsdag, hvor du i forvejen ryster på både hænder og stemmebånd og derfor ikke orker interaktion med andre levende væsner, så sørg for Guds skyld for at købe noget diskret og normalt.

Seks minifrysepizzaer med varierende toppings hører åbenbart ikke ind under normalitetskategorien. Hvorfor de havnede på båndet, er også lidt sløret for mig. Egentlig skulle jeg bare have slået hul på en 1000-kroneseddel*, så mindre indkøb kunne nok også have gjort det. Specielt fordi jeg ikke lige stod og manglede seks små frysepizzaer**.

Inden jeg nåede at hive pungen frem (sms), havde jeg på en eller anden måde forvandlet mig fra en ret så anonym og på andendagen alkoramt kunde til dagens hovedattraktion i Fakta. Det startede med, at den ældre herre foran mig i køen kiggede forundret på mit varevalg og begyndte at udspørge mig om kvaliteten af det produkt, jeg var godt i gang med at voldkøbe i tilsyneladende yderst vulgære mængder.

Eftersom jeg aldrig havde smagt minigutterne, kunne jeg ikke rigtig komme med en gyldig anmeldelse, hvilket skam ikke holdt herren fra at fortsætte sin monolog. Nu ved jeg derfor både, at han sætter utrolig stor pris på let tilberedning (af mad, går jeg ud fra), at han har problemer med at kontrollere sin utidige møntsamling i lommen, og at han for små fem år siden var indlagt med en hjerneblødning. Meget mere info end jeg kunne rumme, så selvom han skam var ganske flink, blev jeg alligevel lettet, da det blev min tur, og pigen bag kassen halvfnisende kørte mine varer igennem.

Freden var dog kort, for det satte bare gang i kvinden bag mig, som udbrød et: ‘Neeeej, hvor ser de dog spændende ud, de små. Er de gode?’ Og så startede det ellers forfra. Endnu en omgang beundring til minipizzaer. Endnu en livshistorie. Endnu mere opmærksomhed fra de lange køer til begge kasser. Og endnu højere indiskret fnis fra kassepigen.

Var de så i det mindste gode, de minipizzaer, sidder du sikkert helt ude på kanten af stolen og funderer over nu. Men jeg må være dig svar skyldig indtil videre. For jeg er åbenbart for dum til at kunne regne ud, hvordan man tilbereder sådan nogle størrelser i en microovn, hvilket resulterede i, at jeg i går stædigt sad og gnaskede mig igennem en flad mursten med skinke. Jeg er vel en økonomisk bevidst og røvsyg type, der ikke lade fem-kroners-mad gå til spilde trods tandknækningstruende konsistens.

For helvede da, stik mig bare en bænk og en bajer, nu hvor vi er i gang!

micropizzaorgie

*  Og på snedig vis fik jeg dermed sneget en sætning ind, som understreger, at jeg nu er typen, der ejer 1000-kronesedler.

** Hvem prøver jeg at narre? Jeg mangler altid seks små frysepizzaer …

4 kommentarer til “Bittersød erfaringsnote #(20)14

 1. Hvem mangler ikke frysepizzaer? Og når de findes i flere varianter, GO FOR IT.
  Udover det er det altså lidt uhyggeligt med alle de mennesker der har brug for at snakke – midt i køen. Hold dog op mennesker og fis ned i fryseren og prøv en.
  Jeg er så den rådne type der nogen gange prøver at være økonomisk bevidst og ikke mindst doven, så jeg vælger også at vi skal have frysepizzaer en gang i mellem og jeg (moderen) bestemmer heldigvis over pengene lidt endnu, så jeg køber en af de gode til mig og de mindre gode til ungerne.
  Når jeg lige skriver det her, er det altså en virkelig røvet ting at gøre.
  Sejt at eje en 1000kr seddel – jeg ejer som oftest 1000 kr i minus, men det er vel os noget.

  Ps: De kan da spises, med rigeligt chili og hvidløg glider de nemt ned..

  1. Hahaha – jeg er fan af din tilgang til frysepizzaer og unger. Er det ikke også noget med, at man først lærer at sætte pris på kvalitetet, den dag man selv har råd til at investere i det? (Netop derfor er jeg ikke nået til den alder endnu. Det med 1000-kronesedlen er rent blær. Mellem os skylder jeg stadig ret mange af de store sedler væk til sådan nogle rigtige voksne. Det formår mit barnlige sind dog at fortrænge sådan cirka firs procent af tiden …)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: