Noget om en hyldest til ugens første dag

Kære mandag

Du ved, jeg har et særligt godt øje til dig. Og det er ikke nogen hemmelighed, at din charme overgår både fredag, lørdag og søndags tilsammen. Specielt alt for tidligt om morgenen, når din alarm kildrer mine øregange og på kærlig vis minder mig om, at jeg kan få lov til at stå op, mens det stadig er rockermørkt udenfor.

I dag var du ekstra sød. For du berigede min by med flotte, grå nuancer og rigeligt med blæs og himmelvæske. Det føltes så skønt at trække i vinterjakken for første gang i år og tænke, at vi nu hænger sammen til langt ind i foråret. Hvilken fryd! Og når verden i øvrigt er så leveringsdygtig i nedslående nyheder, som den er lige nu, bliver mandagsfølelsen kun stærkere.

Så for at hylde dig, som du har fortjent, valgte jeg at bringe dig en offergave i dag. Det håber jeg, du lagde mærke til. Det skulle jo gerne føles ligeså godt for dig, som det gjorde for mig, da jeg med noget nær fuldt overlæg spontandruknede min iPhone i toilettet til ære for ugens yndigste dag (ja, det er dig, jeg taler om).

Jeg håber, du samtidig kan tilgive mig, kære mandag, for det gik først alt for sent op for mig, at telefonalarmen nu ikke har mulighed for at vække mig i morgen alt-for-tidlig. Der er åbenbart ikke noget i denne verden, der er så godt, at det ikke er skidt for noget …

traet_af_pis
PS: For god ordens skyld vil jeg gerne understrege, at iPhone druknede, inden jeg besørgede. Så der er stadig en chance for, at den overlever uden alt for store traumer. Man er vel optimist. Specielt på en mandag som denne …

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: